HomeProjectenProject: DAF Health & Safety
PD-Tools

Case

De afdeling Health and Safety binnen DAF vereist doppen en verlengstukken met een vrij draaiende cover. Dit vanwege ongelukken met hand-schoenen die mee gegrepen werden door ronddraaiende delen.

Ook ontstonden verwondingen door gebruik van losse borgpinnen en O-ringen die de muis van de hand openhalen.

Uitdaging

De standaard producten op de markt voldeden niet voor DAF. Deze standaard covers zijn erg kwetsbaar en hebben een korte levensduur. Bovendien is de borging met een retainerpin lastig en voor de grotere aandrijfvierkanten met een pin en O-ring een probleem.

Onze analyse

Inventarisering van de voorraad in het NPG magazijn (niet productie goederen) bracht een enorme wildgroei aan het licht van allerlei soorten en maten doppen, O-ringen etc. Om te beginnen is daarom de DIN 3129 als norm vastgelegd en is er gekozen voor het gebruik van een retainerring met vaste pin voor de borging van alles wat een groter aandrijfvierkant heeft dan half duims. Tot en met half duims is een retainerpin op het aandrijfvierkant vereist voor de borging.

PD-Tools
Project: DAF Health & Safety
Project: DAF Health & Safety
Project: DAF Health & Safety
Project: DAF Health & Safety

Onze oplossing

  • 4 gaten i.p.v. 2 hierdoor altijd raak met wisselen.
  • Cover 10-15 mm vrij aan de onderkant ter voorkoming van beschadiging van de huls.
  • Daardoor ziet men ook of de dop (en dus de spindel) stilstaat of nog draait.

De ongevallen met doppen en verlengstukken zijn sinds de invoering geheel geëlimineerd.

Afspraak inplannen?

Wilt u weten wanneer de kalibratie-datum van uw machine is verstreken? Vul dan onderstaand formulier in met vermelding van type- en serienummer. Zo kunnen wij de vervaldatum checken en samen met u een geschikte dag inplannen voor kalibratie.
Heeft u vragen, wilt u een prijsopgave of een afspraak inplannen? Neem dan contact op met onze customer support: T 015 3615200 of E cs@pdg.nl.
Wij  leveren graag onze bijdrage aan de kwaliteit van uw productie-proces.

    ‘The Fixing Company’

    Ons motto is dat wij alles in staat zullen stellen om een oplossing voor de klant te realiseren, waarbij de schroef- en montage-techniek onze kernactiviteit is. Of het nu een schroefverbinding betreft, JIT-levering van producten, voorraadmanagement, service, reparatie en kalibratie, Peco Douwes BV fixed het voor U.