Your Browser Does Not Support JavaScript. Please Update Your Browser and reload page. Have a nice day! Project Illuxtron - Peco Douwes biedt de beste oplossingen
Illuxtron-Bosch

CASE: Illuxtron

Klant had een klacht ontvangen van zijn opdrachtgever, vanwege herhaaldelijk stroomuitval wat veroorzaakt werd door de connectors die losraakten van de stroomkabels. Gevolg stroomuitval van verlichting en led armaturen. Deze omstandigheden bevonden zich in een data-center, daar waar bekabeling en stroomtoevoer een kritische aspect en zekerheid gewaarborgd moet zijn. De schroefjes werden op een simpele manier vastgezet met een eenvoudige accu schroefmachine met één vast bereik, wat ook regelmatig er voor zorgde dat de kop van de schroef afbrak.

Illuxtron

OPLOSSING

Via onze website kwamen ze bij ons terecht en werd er op korte termijn een bezoekafspraak ingepland. Op locatie hebben we het product (kabel en connector), de schroef en de verschroevingsmethode bekeken en zijn we met diverse merken schroevendraaiers gaan testen. De elektrische platte kabel waarop de connector moet worden verschroefd heeft een isolatie die relatief zacht is. Door het hoge toerental wat gebruikt werd vond voeging/zetting onvoldoende plaats als gevolg, het op termijn los geraken van de schroeven. Het terugbrengen van het toerental zou de oplossing moeten brengen. Onze programmeerbare Bosch Exact machines zijn ingesteld op 0,8 Nm; 5 omwentelingen van 1800 graden met 640 r.p.m. en de laatste 2 omwentelingen van 720 graden op 134 r.p.m. Hierdoor ontstond een betere relaxatie van de zachte verbinding en is er een constant zekere verbinding ontstaan. Bijkomend voordeel was ook dat de accu 2x meer vermogen heeft, wat een positief effect heeft op de toleranties.

  • Zekerheid: een schroefverbinding die gemaakt is met een betrouwbaar merk schroevendraaier, met aantoonbare waardes.
  • Kostenbesparing: aantoonbaar minder verlies van schroeven door breuk en geen claims.
  • Tijdsbesparing: een accu die 2x langer meegaat, minder tijd nodig om te wisselen.
  • Kennis en investering in een goed product wat voor meerdere assemblagemogelijkheden inzetbaar is

WAT HEEFT HET OPGELEVERD

PD Tools - Akash

FIXSCAN - NODIG ONS UIT

Schroeven en assembleren is een complex proces dat veel precisie vereist. Met onze FixScan kunnen we u helpen om dit proces te verbeteren. Technologie biedt de mogelijkheid om de kwaliteit en kracht van schroefverbindingen te meten en vast te leggen. Met onze FixScan helpen wij klanten hun schroefproces te verbeteren en klaar te maken voor de toekomst. Bent u klaar voor de toekomst?

VRAAG AAN