Your Browser Does Not Support JavaScript. Please Update Your Browser and reload page. Have a nice day! Dak spoiler montage - Een innovatieve oplossing - Peco Douwes
Bosch met Lubbering attachment2

CASE: Truck voorzien van dakspoiler

Lastig bereikbare plek voor montage dakspoiler op truck, aanhaalmoment ca. 24 Nm

Voor transport van de nieuwe trucks worden de dak-spoilers niet op het dak van de cabine maar op het achter-chassis gemonteerd, dit om schade te voorkomen. Een montageklus die voorheen handmatig uitgevoerd werd met een steeksleutel. Bij de dealer - dus voor aflevering aan klant - wordt de spoiler wederom gedemonteerd en vervolgens op het dak gemonteerd.

Bosch met Lubbering attachment

INNOVATIEVE OPLOSSING

Deze aanvraag kwam binnen via een Product Engineer en vroeg ons om mee te denken over dit montage vraagstuk. Er werd gezocht naar een snelle en efficiënte manier van vastzetten aan de assemblagelijn, waarbij de moeilijkheid lag in de krappe ruimte die er beschikbaar is tussen de spoiler om te kunnen verschroeven.

Een accumachine biedt in dit geval de meeste bewegingsvrijheid. Zo is er contact gezocht met één van onze producenten; Lübbering - zij zijn gespecialiseerd in specifieke attachments - om een passende adapter voor Bosch haakse schroevendraaier te ontwerpen. Resultaat is een Bosch Angle Exact 30-290 (werkbereik 10 – 30 Nm), die voldoet aan het vereiste aanhaalmoment, met een op maat gemaakte zeskant aandrijving. (Lübbering special In line head met outputsocket hex 15 mm en axiale adapter CV-2315).

  • Tijdbesparing in het assemblage proces
  • Productie verhoogt
  • Minder schade aan het materiaal

WAT HEEFT HET OPGELEVERD

Het heeft een enorme tijdbesparing opgeleverd. Dus geld, meer productie binnen dezelfde tijd. Minder schadegevoelig door een goede bereikbaarheid. Klant was erg tevreden over deze oplossing en heeft uiteindelijk meerdere complete sets besteld.

PD Tools - Akash

FIXSCAN - NODIG ONS UIT

Schroeven en assembleren is een complex proces dat veel precisie vereist. Met onze FixScan kunnen we u helpen om dit proces te verbeteren. Technologie biedt de mogelijkheid om de kwaliteit en kracht van schroefverbindingen te meten en vast te leggen. Met onze FixScan helpen wij klanten hun schroefproces te verbeteren en klaar te maken voor de toekomst. Bent u klaar voor de toekomst?

VRAAG AAN