PD-Tools

Breken je schroeven bij het bevestigen?

Niets is vervelender dan het breken van je schroeven tijdens het monteren, assembleren of bevestigen van materialen. Naast het tijdverlies kan het er ook voor zorgen dat je het eindproduct moet weggooien omdat het niet meer bruikbaar is. Afgezien van de tijd, brengt dit ook de nodige kosten met zich mee.

De schroef breekt af, wat kan de oorzaak zijn.

Heel vervelend maar waar ligt dit dan aan? Hiervoor is het belangrijk dat er naar het proces en materiaal wordt gekeken. Mogelijk is de tool die je gebruikt niet meer correct afgesteld waardoor er meer kracht wordt gebruikt om de schroeven te bevestigen en daardoor breken.

Daarom is het belangrijk om te weten wat het breekmoment is van de schroeven? Bij lastige verbindingen waar soms wat extra kracht wordt gebruikt om de juiste verbinding te zetten is het belangrijk dat de tolerantie wat hoger ligt van de schroef, waardoor de schroef niet breekt. Door de weerstand te verminderen bij het schroefdraad vormen verminder je de kans dat de schroef breekt.

PD-Tools
PD-Tools

Gebruik je de juiste tool?

Het gebruik van de juiste schroef is belangrijk, maar wat zeker ook mee telt is de juiste schroevendraaier bij het bevestigen van een schroef. Denk bijvoorbeeld aan een tool waarmee je kan instellen wat het maximale vastzetmoment is tijdens het verschroeven. Ons assortiment hierin is heel breed, met als voorbeeld voor een accu-oplossing de HS Torqbee en Bosch Exact Ion of in een elektrische uitvoering de Doga.

Ook hier geldt weer testen is zeker weten.

Wil je zeker weten dat je goed zit met het vastzetmoment, check dan ons overzicht. Zo verschroef je volgens de richtlijnen en valt het aandraaimoment binnen de voorgeschreven tolerantiewaarde.

‘The Fixing Company’

Ons motto is dat wij alles in staat zullen stellen om een oplossing voor de klant te realiseren, waarbij de schroef- en montage-techniek onze kernactiviteit is. Of het nu een schroefverbinding betreft, JIT-levering van producten, voorraadmanagement, service, reparatie en kalibratie, Peco Douwes BV fixed het voor U.