HomeKennisbankSchroeven & verbindingen
PD-Tools

Welke schroef zorgt voor de beste verbinding?

Het is altijd een puzzel om uit te dokteren welke schroef de juiste is voor je toepassing. Een belangrijke factor hierin is het materiaal waarin verschroefd gaat worden en welke materialen je met elkaar wilt verbinden.

Breken van schroeven

Niets is vervelender dan het breken van je schroeven tijdens het monteren, assembleren of bevestigen van materialen. Naast het tijdverlies kan het er ook voor zorgen dat je het eindproduct moet weggooien omdat het niet meer bruikbaar is. Afgezien van de tijd, brengt dit ook de nodige kosten met zich mee.

MEER INFORMATIE
PD-Tools
PD-Tools

Schroeven voor trailerbouw

Voor het bouwen van trailers zijn een groot aantal schroeven nodig. Vloerschroeven (schroeven die worden gebruikt voor het monteren van truck trailers) moeten veel krachten opvangen tijdens het ‘onderweg zijn’. Van hobbelwegen en kuilen tot aan extreme temperaturen/vochtigheid die van invloed kunnen zijn op de verbinding.

MEER INFORMATIE

Belangrijk; Testen is zeker weten!

Het ligt niet altijd vast welke schroef je voor welk materiaal gebruikt. Het kan zomaar zijn dat de schroef die voor plastic goede eigenschappen heeft het ook goed doet in een aluminium plaatwerk. Daarom is het belangrijk om eerst te testen welke schroef je de juiste verbinding geeft. Dus ben je op zoek naar een verbinding die echt goed vastzit vraag eerst monsters aan en test het zelf.

Vraag je monsters aan

Van een aantal schroeven hebben wij monsters op de plank liggen. Laat ons weten waar je voorkeur naar uit gaat, dan zorgen wij er voor dat ze snel ter plekke zijn om te testen.

‘The Fixing Company’

Ons motto is dat wij alles in staat zullen stellen om een oplossing voor de klant te realiseren, waarbij de schroef- en montage-techniek onze kernactiviteit is. Of het nu een schroefverbinding betreft, JIT-levering van producten, voorraadmanagement, service, reparatie en kalibratie, Peco Douwes BV fixed het voor U.