Your Browser Does Not Support JavaScript. Please Update Your Browser and reload page. Have a nice day! Aanhaalmomenten berekenen met Peco Douwes

PRAKTIJK ONTWIKKELDE KENNIS EN ERVARING IN SCHROEFTECHNIEK

AANHAALMOMENTEN

Aanhaalmomenten ook wel aandraaimomenten genoemd, in Nm voor droge en gesmeerde verbindingen. Doorgaans heeft men te maken met gewaxte of geoliede schroeven en dan spreken we van een gesmeerde verbinding.

De gehanteerde draad-wrijvingscoefficient: µthread en draagvlak-wrijvingscoefficient : µhead liggen tussen de 0,100 en 0,125. Zijn de schroeven onbehandeld of zijn deze erg verouderd (ingedroogd) dan spreken we van een droge verbinding.

De gehanteerde draad-wrijvingscoefficient: µthread en draagvlak-wrijvingscoefficient : µhead is dan ca. 0,140. Het doel van een aanhaalmoment is om klemkracht (voorspankracht) te verkrijgen.

Bij een droge verbinding is er meer kracht nodig om de wrijving onder de kop en op de draad te overwinnen. Daardoor moet het aanhaalmoment hoger zijn dan bij een gesmeerde verbinding om toch voldoende klemkracht over te houden. Het aanhaalmoment voor een RVS schroef dient door de schroevenleverancier te worden opgegeven.

Indien de informatie niet voorhanden is wordt dikwijls het corresponderende aanhaalmoment van een stalen schroef in de 6.8 kwaliteit gekozen. * Kwaliteitsindeling volgens DIN267. De aanhaalmomenten zijn slechts richtwaarden, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

DOWNLOAD DE APP

Laat het over aan de experts! Raadpleeg de aanhaalmomenten van Peco Douwes. Voorkom losraken. Bereken het juiste aanhaalmoment voor uw bouten voor een veilige constructie met onze app.

DOWNLOAD HET OVERZICHT

Om de waarden in kaart en altijd op zak(formaat) te hebben, hebben we dit handige aanhaalmomententabelletje speciaal voor u gemaakt.

DOWNLOAD
PD Tools - Akash

FIXSCAN - NODIG ONS UIT

Schroeven en assembleren is een complex proces dat veel precisie vereist. Met onze FixScan kunnen we u helpen om dit proces te verbeteren. Technologie biedt de mogelijkheid om de kwaliteit en kracht van schroefverbindingen te meten en vast te leggen. Met onze FixScan helpen wij klanten hun schroefproces te verbeteren en klaar te maken voor de toekomst. Bent u klaar voor de toekomst?

VRAAG AAN