HomeIndustrie 4.0Smart Assembly Program

Smart Assembly Program

Het Smart Assembly Program van Peco Douwes BV, biedt verschillende mogelijkheden om gecontroleerd te assembleren. Volledige controle over het schroefproces om te kunnen voldoen aan de eisen en voorschriften van uw producent(en). In dit programma staat het verzamelen van data centraal, hierna volgen de analyses waardoor de assemblageprocessen geoptimaliseerd kunnen worden. Wij hebben in de branche gezien dat heel veel bedrijven hier nog tegen problemen aanlopen.

Vanuit onze expertise hebben wij het Smart Assembly Program in het leven geroepen om de assemblage in Nederland naar een hoger niveau te tillen. In ons programma is het mogelijk om in samenwerking met uw en onze specialisten het assemblage of productie process Smart te maken.

Wij doen dit in 5 stappen:

 1. Assemblage- en/of Productielijn inventarisatie >
 2. Optimalisatie plan opstellen met de juiste oplossing >
 3. Implementatie plan en training >
 4. (realtime) Data verzamelen en analyse >
 5. Toepassen van optimalisaties

PD-tools adviseert na inventarisatie en testen een totaaloplossing inclusief tools & software, daarnaast helpen wij ook met de gehele implementatie daarvan om direct aan de slag te kunnen.

Wat zijn nou de voordelen van onze Smart Assembly Programma?

 • Direct inzicht in alle data rondom je productie/assemblage proces
 • Voorprogrammeren van werkprocessen
 • Time efficiency verhoging van het proces voor de operators, (R&D) engineers en kwaliteit(controleurs)
 • Kwaliteitsborging, kwaliteitsverbetering en consistentie
 • Uw productie process/product is juridisch ingedekt voor productaansprakelijkheid
 • Alle data en registraties kunnen via één kanaal
 • Koppeling met ERP en MES systemen

Peco Douwes BV kan dit voor u realiseren en u volledig ontzorgen met de implementatie van deze systemen. Daarnaast voorzien wij uw personeel van een training met onze PD-Tools, waardoor uw bedrijf snel up and running kan zijn met ons Smart Assembly Program.

Naast dat wij het gehele Smart Assembly Program aanbieden, is het programma ook klant specifiek in te richten. Dit houdt in de geschikte en juiste Tools en Software, dat speciaal samengesteld wordt of afgestemd is op uw behoeften.
Dit hebben wij o.a. al mogen implementeren bij bedrijven als DAF Trucks, VDL Nedcar, VDL ETG, Technologies Added en AP Nederland.

De specialisten van Peco Douwes staan klaar om u te woord te staan. Heeft u vragen of advies nodig? Neem dan contact op met Akash Ramlagan op 06-53849649 of mail naar ARamlagan@pdg.nl.

Afspraak inplannen?

Heeft u vragen, wilt u een prijsopgave of een afspraak inplannen? Neem dan contact op met onze customer support: T 015 3615200 of E cs@pdg.nl.
Wij  leveren graag onze bijdrage aan de kwaliteit van uw productie-proces.

  ‘The Fixing Company’

  Ons motto is dat wij alles in staat zullen stellen om een oplossing voor de klant te realiseren, waarbij de schroef- en montage-techniek onze kernactiviteit is. Of het nu een schroefverbinding betreft, JIT-levering van producten, voorraadmanagement, service, reparatie en kalibratie, Peco Douwes BV fixed het voor U.