HomeIndustrie 4.0
PD-Tools

De vierde industriële revolutie in het kader van de digitalisering

Industrie 4.0

De toenemende digitalisering van de maakindustrie heeft nieuwe uitdagingen in het leven geroepen op het gebied van productie, (geautomatiseerde) machines en tools. Door de verschillende ontwikkelingen in netwerktechnologieën, komen er steeds meer mogelijkheden om (Realtime) data te verzamelen en te registreren, d.m.v. wifi en/of bluetooth connectie. Bijvoorbeeld door een koppeling van het werkproces met het opererend netwerk en daardoor gebruik te kunnen maken van Internet of Things (IoT). IoT bestaat uit fysieke voorwerpen als machines en tools, die verbonden zijn met het internet en online data kunnen verzenden.

Dit creëert nieuwe mogelijkheden voor traceerbaarheid en process control. Op deze manier kunnen de tools, machines en mensen beter met elkaar communiceren. Het doel van deze ontwikkeling is om meer inzicht te krijgen over de industriële processen en potentiële problemen te identificeren en elimineren. Dit resulteert in een constante optimalisatie cyclus voor alle relevante werkprocessen.

Data registratie van tools is dus essentieel voor de verbetering van kwaliteit en time efficiency. Daarnaast kunnen kwaliteitscontroles hierdoor ook een digitale rol gaan innemen. Deze data registratie zal op juridisch gebied ervoor zorgen dat de productaansprakelijkheid gedekt wordt.

Dit kan fungeren als een toevoeging aan Lean Manufacturing processen en JIT (Just In Time), wat veelal in de (maak)industrie en Automotive wordt gebruikt en daaruit het maximale te halen en optimaliseren.

PD-Tools

Afspraak inplannen?

Industrie 4.0 ook voor u interessant? Neem contact op met onze productspecialisten via dit formulier of bel: 015 3615200.

    ‘The Fixing Company’

    Ons motto is dat wij alles in staat zullen stellen om een oplossing voor de klant te realiseren, waarbij de schroef- en montage-techniek onze kernactiviteit is. Of het nu een schroefverbinding betreft, JIT-levering van producten, voorraadmanagement, service, reparatie en kalibratie, Peco Douwes BV fixed het voor U.